Ons Verhaal

Ons Verhaal

Theater Savooi vzw is een non-profit organisatie uit het Gentse, die een gevarieerd gamma aan creatieve animatie aanbiedt voor kinderen én volwassenen. We zijn een pretpark voor creatief talent dat mensen jong wil houden en hen wil doen afwijken van de veilige paden. We strijken met onze haarkunstenaars en mobiele kapsalons neer op een breed scala van evenementen, gaande van privéfeesten, opendeurdagen, schoolfeesten, straatfeesten, modeshows tot festivals. Daar meten we elke bezoeker vrijblijvend een verrassend, afwerkt en uniek kapsel aan. Ons aanbod is er voor stijlvolle, maffe fashionista’s en durvers!

We spelen met verschillende opsteektechnieken (retro, vlecht, punk, rock, etc) en kruiden deze op Savooise wijze. We staan garant voor theatrale, gedurfde kapsels met ‘een hoek af’, maar steeds stijlvol tot in de details en met de nodige kleurgevoeligheid afgewerkt. We zijn geoefend in het snel opbouwen van een kapsel en toveren in 10 à 15 minuten de bezoeker om. Naast een verrassend resultaat voor de bezoeker is ook het opbouwproces boeiend om te zien. We gaan als beeldhouwers aan de slag met het haar en schuwen hierbij de interactie met het publiek niet.

Theater Savooi heeft in hun 8-jarig bestaan reeds heel wat ervaring opgebouwd gaande van kleinere privéfeesten, modeshows, bedrijfsfeesten tot grotere festivals als Summerswing, Pukkelpop en Dour. We reizen doorheen het hele land! Duizenden mensen namen plaats op onze kappersstoel. Hierdoor kunnen we in één oogwenk ook bepalen welk kapsel passend is voor het type haar en aansluit bij de vorm van het gezicht van de klant. De organisator van het event kan kiezen tussen verschillende formules op maat van hun event en budget. Ook het ontwerpen van accessoires op maat van een thema doen we graag.

Naast de haarkunst biedt Theater Savooi ook diverse randanimatie aan:

  • Kindervisagie farcie: Vergeet de klassieke lieveheersbeestjes, leeuwen, vlinders en spidermans op de gezichtjes van de kinderen. Savooi gaat voor visagie van de bovenste plank aangepast aan het glamourgehalte van het kapsel. Kinderanimatie van de hoogste kwaliteit op de markt.
  • Visagie voor dames: uiteraard kunnen ook de dames bij Theater Savooi terecht voor een stijlvol laagje glamour, aangebracht door ervaren visagisten.
  • Chef de Salon: deze commentator van het kapsalon zorgt voor animo in de wachtrij en gevatte, grappige opmerkingen.
  • Fotobooth “Monsieur/Madame Kodac”: leg de metamorfose vast op de gevoelige plaat.
  • Speelkoffers voor verschillende leeftijden, begeleid door vertellers en animatoren.

De Savooi upcycling gedachte

We stimuleren en ondersteunen het hergebruik van (afval)materialen tot een ‘nieuw’, beter en uniek product. Daarom vervaardigen we heel wat van onze decorelementen en haaraccessoires zelf. We gaan hiervoor op zoek naar oude spullen die we nieuw leven in te blazen.

Als creatieve vzw vinden wij dat ecologisch denken en vernieuwing elkaar niet hoeven uit te sluiten, wel integendeel.

Wil je ook meedoen aan deze upcycling gedachte?

Dit kan door ons ingrediënten te schenken zoals stof, lintjes, klein speelgoed en zoveel meer.